kop Jacobspad Limburg

Reacties van gebruikers van het Jacobspad Limburg

Op deze pagina staan reacties van wandelaars en fietsers die over het Jacobspad Limburg hebben gelopen of gefietst. Uw reacties kunt u sturen naar: info@stjacobspad.nl

17 maart 2024

Gisteren hebben we gelopen van Thorn naar Maaseik en van Maaseik naar Sittard, samen 30 km. Het viel ons op hoe goed de route bewegwijzerd was! Dat kennen we niet van andere delen van het land. Erg mooie tocht. We misten alleen nog de afstanden per etappe op de website.

knop pelgrim Erg fijn om te horen hoe tevreden jullie zijn over onze bewegwijzering. Toevallig hadden wij op dezelfde dag onze jaarlijkse bijeenkomst met de routebeheerders, die meldden dat de route voor het grootste deel weer is nagelopen. Een verdwenen sticker of een onduidelijkheid behoort natuurlijk altijd tot de mogelijkheden; iets waarover wij ook graag bericht ontvangen.
De afstanden per etappe ontbraken inderdaad nog op onze website. Die zijn er inmiddels aan toegevoegd. Bedankt voor de tip!

3 oktober 2023

De website als aanvulling op de gids en het routeboekje vind ik een goed concept, maar ik heb de indruk dat deze niet helemaal up to date is. Een handig extra voor de website zou zijn, dat de internet pagina's van de overnachtingsadressen via een link toegankelijk zijn.
De stukken van de route die ik tot nu toe heb gelopen waren erg mooi en afwisselend.

knop pelgrim De laatste jaren is de website inderdaad nauwelijks bijgewerkt, zoals ook te zien is aan de laatste berichten die zijn geplaatst.
Sinds kort is dit weer opgepakt en als een van de eerste zaken wordt de lijst met overnachtingsadressen geactualiseerd. Voor zover mogelijk worden daar ook weblinks aan toegevoegd, voor nog meer gebruiksgemak.
De komende tijd zullen nog meer actualisaties en andere wijzigingen worden uitgevoerd. Kom dus regelmatig weer een kijkje nemen.

15 juni 2020

Als de Coronavoorschriften het toelaten, gaan we het Jacobspad lopen Zijn er nog zaken waar ik rekening mee moet houden?

knop pelgrim Het wandelen over het Jacobspad is mogelijk.
Overnachten is inmiddels weer mogelijk, maar dat moet elke pelgrim zelf regelen.
U kunt daarbij gebruik maken van de lijsten die op de pagina overnachten staan. Maar of u daar terecht kunt, hangt af van de eigenaar van het overnachtingsadres. Zij zijn het die beslissen of u wordt toegelaten of niet.

20 september 2019

Het lopen van het Jacobspad Limburg bevalt me prima! Ik vind het soms wel lastig om een stempeladres te vinden. Vandaag bijvoorbeeld in Straelen tevergeefs gezocht naar een stempelmogelijkheid. Zijn er in deze plaats wel mogelijkheden? Ik hoor dit graag. Komende donderdag wil ik de route vanaf Straelen vervolgen.
Marc

knop pelgrim Fijn dat het wandelen over het Jacobspad je bevalt.
Er zijn niet echt speciale adressen waar men stempels van het Jacobspad kan krijgen. Maar ze zijn onderweg met een beetje creativiteit best wel te vinden. Denk aan horecagelegenheden, toeristenbureaus(Tourist Informationsstellen), pastorie(Pfarrerambt), gemeentehuis (Rathaus). Veel wandelplezier.

26 juni 2019

Gisteren hebben we met ons groepje van 3 etappe 12 gewandeld vanuit Gulpen naar Maastricht van het Jacobspad. Achteraf zijn we heel blij dat we bekend zijn in deze omgeving, we waren anders zeker verdwaald. Ter hoogte van even voor Scheulder ging het al verkeerd. De schelpjes op paal of verkeersbord ontbraken en op ons gevoel voor richting zijn we naar Scheulder gewandeld. We kwamen daar dan wel weer enkele schelpjes tegen, meteen 2 achter elkaar en dan is het weer heel lang zoeken. In Maastricht is het helemaal een zoektocht.

knop pelgrim Onze routebeheerders controleren regelmatig hun deel van de route. Regelmatig moeten ze constateren dat er stickers zijn verdwenen en plakken ze nieuwe exemplaren. Het blijven hulpmiddelen. Samen met de informatie uit het boekje en de correcties en aanvullingen die we op deze website publiceren moet het zeker lukken de juiste route te volgen.
In de gemeente Maastricht is de route niet bewegwijzerd. De gemeente Maastricht staat niet toe dat er aanduidingen worden aangebracht op verkeersborden of lantaarnpalen. Hiervoor verwijs ik u naar de correcties en aanvullingen.

20 juni 2019

Zelf pelgrimeerde ik te voet, samen met mijn echtgenoot van Blerick naar Santiago en overnachtte in de refugio Houthem-St. Gerlach. Het liet een diepe indruk achter, temeer daar Dhr. Wiel Gelissen toenmalig beheerder en kerkmeester ons een geweldige rondleiding gaf door de kerk. Een wandelvriendin overweegt om ook naar Santiago te pelgrimeren. Zij wordt 65 jaar en gaat met pensioen, en ik wil haar graag een gezamenlijk te bewandelen stukje Pelgrimspad aanbieden en een overnachting bij St. Gerlach. Ik weet dat je daarvoor echt een credencial nodig hebt. Is er een mogelijkheid dit te regelen?

knop pelgrim De refugio in Houthem Sint Gerlach is vorig jaar geheel vernieuwd. Het is een prima overnachtingsplaats. Ook de kerk is zeker een bezoekje waard.
Voor gebruikers van het Jacobspad Limburg is er een speciale pelgrimspas aan te vragen. Voor meer informatie zie: pelgrimspas Jacobspad Limburg

24 augustus 2018

Wij hebben het boekje aangeschaft en op de website veel info en correcties gevonden, waarvoor DANK!
Ook wordt aangegeven dat er vele overnachtingsmogelijkheden en refugio´s langs de route liggen. Ik vind het echter erg lastig om met name in het Duitse deel dit te vinden. Wij zijn lid van vrienden op de fiets en ook daar vind ik in het Duitse deel weinig mogelijkheden voor overnachten.

knop pelgrim Voor adressen in Duitsland kunt u het beste kijken op de website:
www.jakobspilger.lvr.de
Op deze pagina vindt u voor onze route (weg 3) doorverwijzingen naar de plaatselijke touristenbureaus (Tourist Informationsstellen). Hier kunt u informeren naar overnachtingsplaatsen.

6 augustus 2018

Uw site geeft ons naast het wandelboek een goede aanvulling. Hartelijk dank daarvoor!
De zusters in Maaseik bieden geen overnachtingsadres meer aan. Wij hebben in Maaseik een overnachting van vrienden op de fiets gevonden.

knop pelgrim De refugio in Maaseik is inderdaad gesloten. Adressen van Vrienden op de fiets zijn zeker een goed alternatief.
Onze tipgeefster heeft een leuke website met haar ervaringen. Ze wandelde in augustus 2015 over het Jacobspad Limburg: Blog van Mirjam Oudman

29 juni 2018

Er staat een onjuist telefoonnummer vermeld bij het Albertushof in Venlo, het correcte nummer is 077-3512107. Overigens bedankt voor de adressen. Slaap vannacht bij de zusters, dus ondanks het onjuiste telefoonnummer is alles goed gekomen"

knop pelgrim Bedankt voor deze informatie. Het telefoonnummer is inmiddels aangepast. Overigens is het bij de zusters van het Albertushof prima geregeld. U wordt hartelijk ontvangen. Elke pelgrim die er overnacht, wordt op de foto gezet en in het gastenboek opgenomen.

foto's
Markering